Skip to main content

الجو الحر بيخلينا نميل اننا ناكل حاجة خفيفة و مشبعة في نفس الوقت؛ ومفيش أخف من طبق سلطة لذيذ معمول من شوية خضار طازة، بغض النظر عن ألوان الخضار و شكل الطبق اللي يفتح النفس؛ طبق سلطة محترم في اليوم هيخليك شبعان و خفيف في نفس الوقت. جبنالكم أفكار سلطات مختلفة علشان تعملوها وتتبسطوا في الصيف. 

سلطة العدس 

العدس مصدر غني بالبروتين و بيساعد عالشبع مدة طويل، وسلطة العدس دي هاتحسسك بالشبع طول اليوم لو أكلتها في الغدى وهتتبسط بطعمها اللذيذ.

المكونات: 

  • 2 كوب من العدس البني المسلوق 
  • ذرة مسلوقة 
  • معلقة مستردة 
  • اى نوع من الفاكهة المتاحة (مانجو أو خوخ)
  • 2 كوب من شيرى طماطم متقطعة انصاف 
  • فلفل ألوان متقطع بالطول رفيع 
  • بصل أحمر متقطع صغير
  • كوباية ونص من  الخيار المتقطع 
  • نص كوباية زيتون كالاماتا مخلي و متقطع 
  • ملعقة فلفل أسود
  • ملح حسب الرغبة
  • 3 معالق عصير ليمون 
  • نص معلقة توم مفروم 
  • نص معلقة عسل 
  • ¼ كوباية زيت زيتون

طريقة التحضير: 

  1. اخلط كل العدس مع الخضار في طبق 
  2. حضر الصوص في طبق صغير (التوم مع الليمون مع زيت الزيتون مع التوابل والمسطردة) 
  3. انزل بالصوص عالسلطة و قلبهم كويس لحد ما تتأكد ان الخضار تشبع بالصوص.

سلطة الجمبري المتبل 

السلطة دي هتحبب كل اللي مابياكلوش سلطة و هاتخليهم ياكلوها لأن طعمها حلو أوي و المكونات بتاعتها عاملة ميكس لذيذ بين الجمبري و الأفوكادو والخضار الطازة مع الصوص المزز اللي بيتحط عليها. 

المكونات:

  • 2 كوباية جمبري متقشر ومتنضف كويس
  • فلفل ألوان متقطع بالطول رفيع 
  • بصل متقطع رفيع 
  • جزر متقطع رفيع
  • ½ كوباية من الكزبرة الفريش 
  • ½ كوباية من الخس 
  • 2 ثمرة أفوكادو متوسطين متقطعين مكعبات 
  • ½ كوباية من الجنزبيل المخلل
  • عصير ليمون أو خل بلسمك 
  • ½ ملعقة فلفل أسود
  • ½ معلقة كمون 
  • توم مفروم  

طريقة التحضير: 

  1. في طاسة هنسخن فيها مكعب زبدة و نحط الجمبري ونشوحه مع رشة كمون و فلفل أسود و ممكن بهارات سمك وكزبرة ناشفة، هانقلبهم كويس لحد ما يتشوح أقل من خمس دقايق و هانسيب الجمبري يبرد.
  2. في طبق غويط؛ هانخلط كل الخضار مع بعض و نضيف الجمبري و بعدين الصوص و نقلبها كويس.

سلطة الحمص:

السلطة دي مش محتاجة غير دقايق و تبقى جاهزة غير انها هاتحسسك بالشبع لساعات طويلة، يعني وجبة لذيذة هاتبسطك و تشبعك. 

المكونات: 

  • حمص مسلوق
  • معلقة زيت زيتون 
  • توابل (شطة، كمون، فلفل اسود، رشة ملح)
  • بصل متقطع رفيع
  • كزبرة و شبت متقطعين صغير 
  • دبس رمان و عصير ليمون 

طريقة التحضير: 

هنخلط الحمص مع كل المكونات و التوابل و نقلبهم كويس جدا و نحطها في التلاجة ساعة.

سلطة الفراخ بالباربكيو:

السلطة دي فيها نسبة بروتين عالية ومشبعة جدا و لذيذة تقدر تعتبرها وجبة متكاملة. 

المكونات: 

  • 100 جرام مكرونة مسلوقة
  • 280 جرام صدور فراخ مكعبات 
  • قطعتين بيكون 
  • 4 معالق سيزر سلاد صوص لايت
  • خس متتقطع صغير
  • فلفل ألوان 
  • ذرة حلوة

طريقة التحضير:

1- هنتبل مكعبات الفراخ بالملح و الفلفل، بهارات و باربيكيو صوص. 

2- هنسخن مكعب زبدة في طاسة ونشوح الفراخ والبيف بيكون 

3- هانخلط كل المكونات مع بعض ونحط عليها الدريسنج.

Leave a Reply