الجو الحر بيخلينا نميل اننا ناكل حاجة خفيفة و مشبعة في نفس الوقت؛ ومفيش أخف من طبق سلطة لذيذ معمول من شوية خضار طازة، بغض النظر عن ألوان الخضار و شكل الطبق اللي يفتح النفس؛ طبق سلطة محترم في اليوم هيخليك شبعان و خفيف في نفس الوقت. جبنالكم أفكار سلطات مختلفة علشان تعملوها وتتبسطوا في الصيف.
سلطة العدس
العدس مصدر غني بالبروتين و بيساعد عالشبع مدة طويل، وسلطة العدس دي هاتحسسك بالشبع طول اليوم لو أكلتها في الغدى وهتتبسط بطعمها اللذيذ.
المكونات:
- 2 كوب من العدس البني المسلوق
- ذرة مسلوقة
- معلقة مستردة
- اى نوع من الفاكهة المتاحة (مانجو أو خوخ)
- 2 كوب من شيرى طماطم متقطعة انصاف
- فلفل ألوان متقطع بالطول رفيع
- بصل أحمر متقطع صغير
- كوباية ونص من الخيار المتقطع
- نص كوباية زيتون كالاماتا مخلي و متقطع
- ملعقة فلفل أسود
- ملح حسب الرغبة
- 3 معالق عصير ليمون
- نص معلقة توم مفروم
- نص معلقة عسل
- ¼ كوباية زيت زيتون
طريقة التحضير:
- اخلط كل العدس مع الخضار في طبق
- حضر الصوص في طبق صغير (التوم مع الليمون مع زيت الزيتون مع التوابل والمسطردة)
- انزل بالصوص عالسلطة و قلبهم كويس لحد ما تتأكد ان الخضار تشبع بالصوص.
سلطة الجمبري المتبل
السلطة دي هتحبب كل اللي مابياكلوش سلطة و هاتخليهم ياكلوها لأن طعمها حلو أوي و المكونات بتاعتها عاملة ميكس لذيذ بين الجمبري و الأفوكادو والخضار الطازة مع الصوص المزز اللي بيتحط عليها.
المكونات:
- 2 كوباية جمبري متقشر ومتنضف كويس
- فلفل ألوان متقطع بالطول رفيع
- بصل متقطع رفيع
- جزر متقطع رفيع
- ½ كوباية من الكزبرة الفريش
- ½ كوباية من الخس
- 2 ثمرة أفوكادو متوسطين متقطعين مكعبات
- ½ كوباية من الجنزبيل المخلل
- عصير ليمون أو خل بلسمك
- ½ ملعقة فلفل أسود
- ½ معلقة كمون
- توم مفروم
طريقة التحضير:
- في طاسة هنسخن فيها مكعب زبدة و نحط الجمبري ونشوحه مع رشة كمون و فلفل أسود و ممكن بهارات سمك وكزبرة ناشفة، هانقلبهم كويس لحد ما يتشوح أقل من خمس دقايق و هانسيب الجمبري يبرد.
- في طبق غويط؛ هانخلط كل الخضار مع بعض و نضيف الجمبري و بعدين الصوص و نقلبها كويس.
سلطة الحمص:
السلطة دي مش محتاجة غير دقايق و تبقى جاهزة غير انها هاتحسسك بالشبع لساعات طويلة، يعني وجبة لذيذة هاتبسطك و تشبعك.
المكونات:
- حمص مسلوق
- معلقة زيت زيتون
- توابل (شطة، كمون، فلفل اسود، رشة ملح)
- بصل متقطع رفيع
- كزبرة و شبت متقطعين صغير
- دبس رمان و عصير ليمون
طريقة التحضير:
هنخلط الحمص مع كل المكونات و التوابل و نقلبهم كويس جدا و نحطها في التلاجة ساعة.
سلطة الفراخ بالباربكيو:
السلطة دي فيها نسبة بروتين عالية ومشبعة جدا و لذيذة تقدر تعتبرها وجبة متكاملة.
المكونات:
- 100 جرام مكرونة مسلوقة
- 280 جرام صدور فراخ مكعبات
- قطعتين بيكون
- 4 معالق سيزر سلاد صوص لايت
- خس متتقطع صغير
- فلفل ألوان
- ذرة حلوة
طريقة التحضير:
1- هنتبل مكعبات الفراخ بالملح و الفلفل، بهارات و باربيكيو صوص.
2- هنسخن مكعب زبدة في طاسة ونشوح الفراخ والبيف بيكون
3- هانخلط كل المكونات مع بعض ونحط عليها الدريسنج.